sawasdee-healthcare
home
prijzen
publicaties
over Linly
links
contact
b4
28X28

publicaties

Een halfje wit en een massage
Bron: Prettig weekend (column)
December 2009
______________________________________________

Bron: Prettig weekend (Knipsel)
Donderdag 26 juni 2008

Ontspannen op Oosterse wijze

Het is een koude en gure voorjaarsmorgen als ik op mijn fiets richting
Het Prooyen in Monnikendam peddel. In praktijkruimte 'het anker' heb ik een afspraak voor een originele Thaise Massage, maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik geen flauw idee heb wat mij te wachten staat! Maar al snel
blijkt dat de oefeningen onder haar vakkundige begeleiding een prettige,
zelfs zeer prettige ontspanningen teweeg brengen waardoor ik bijna in slaap val en zelfs vergeet mijn vragen te stellen. Oeps! als dat niet de ultieme manier van ontspannen is...!

banner2

Oosterse traditie

Linly, die sinds kort met echtgenoot en kinderen in Waterland is neergestreken, is van oorsprong verpleegkundige. In 1995 studeerde ze af als verpleegkundige aan de Rangsit Universiteit, een van de meest gerenommeerde universiteiten in Bangkok. Daarna werkte ze in de beste ziekenhuizen van Bangkok, eerst als verpleegkundige, later als 'wellnes & fitness therapeut' en weer later als revalidatietherapeute.
Linly: "Ik vind het heel fijn om mensen met lichamelijke en/of geestelijke gezondheids problemen er weer bovenop te helpen. Vanuit mijn Oosterse levenswijze die ik van mijn ouders en omgeving heb meegekregen, weet ik hoe belangrijk het is om een gezonde en frisse 'body & mind' te hebben.

Inmiddels ben ik een gediplomeerd massagetherapeute en er zijn verschillende therapieën, bedoeld voor zowel man als vrouw, die door mij kunnen worden verzorgd. Mijn massages vanuit de boeddhistische traditie maar ook vanuit liefde, mildheid en respect. Wie éen van mijn behandelingen heeft ondergaan, zal zich beslist een ander mens voelen! Men kan bij mij terecht voor de traditionele Thaise massage, een Spa & Olie Aromatherapie, Voetmassage & Voetreflex therapie, een gezichtsmassage & Spa of een Oorkaars & Spa behandeling.

Eeuwenoud
De traditionele Thaise massage is al meer dan 2500 jaar oud. Het is een belangrijk onderdeel van de Thaise geneeskunde die vroeger door monniken werd uitgeoefend in de Wats (kloosters en tempels). Linly volgde haar studies aan het wereld beroemde What Pho tempelcomplex in Bangkok, waar deze traditionele massagetechnieken nog immer worden gecultiveerd en aan een selecte groep mensen worden overgedragen. Een Thaise massage kan verlichting geven bij allerlei fysieke en/of emotionele klachten zoals moeheid, rugpijn, spierpijn, hoofdpijn en migraine, slaapstoornis, stress en gespannenheid. Het maakt de spieren soepel, voorkomt en vermindert rug- en nek- en schouderklachten en gaat stress te lijf.

De massage brengt daarnaast een diepe meditatieve ontspanning teweeg, herstelt de energiebalans en verbeterd de werking van de organen en het stimuleert het afweermechanisme. De massages werken in dat opzicht zowel preventief als herstellend.De Thaise massagetechniek werkt niet alleen op fysiek niveau, maar is tegelijkertijd ook subtiel en spiritueel: het harmonieert lichaam & ziel waar iedereen met een druk en hectisch bestaan naar op zoek is?!

60X60